Treceți la conținutul principal

Life lately: paste, pui oriental, festival international si o negresa


Dupa atatea obiective si cutreierat nu vi se face foame? Nu am strans multe poze, dar va ofer astazi arome diverse. Life lately... sa purcedem:
- omleta e ceva clasic, mic dejun, pranz, cina... se face rapid, simplu si hranitor.
- o vizita prin Lidl, sotul mi-a propus niste somon. Am mancat penne al salmone la Panoramic, bune si trebuiau refacute acasa. In lipsa de penne am folosit macaroane.
Nimic deosebit daca sunteti familiarizate cu retetele cu paste: ceapa, usturoi, pestele taiat suvite groase, rosii sau suc de rosii, putin busuioc, sare, piper, parmezan sau patrunjel. Si alte variante.

- pui cu ciuperci la tigaie s-a transformat intr-un fel de mancare cu influente orientale, pe langa 3 cepe mari, doi catei de usturoi, am adaugat scortisoara, ghimbir, rozmarin, foi de dafin, cimbru. O sticla de suc de rosii din "productia" de anul acesta, putina apa si sare. Pui oriental. Puteti lasa jos furculita si sa stergeti tigaia de sos cu o bucata de paine proaspat scoasa din cuptor. We did it! :D

- Ne e foameee, rasuna din cealalta camera si mie imi ardea de experimente, omleta a la Julia Child. Cu cascaval. Se bat ouale in momentul in care tigaia s-a incins bine si se pliaza cand da sa se coaguleze, atunci pui cascavalul. Bucati, ras, suvite... anyway. Are o altfel de textura care imi place mult. Pita / lipia a fost facuta cat se odihnea omleta.



 - la Editia a X-a a Festivalului International de Folclor, „Doina Covurluiului”, cu vizita a peste 350 de artisti populari din noua tari. Si doua mamaite care sa vada pentru prima data un astfel de spectacol si mai ales nepotul pe scena. Au rezistat cu stoicism, dansatorii nostri au fost ultimii.

- de Ziua Marinei, o defilare simbolica, puhoi de lume, copii curiosi, care speriati de focuri.

- preview, tinuta din acea zi, in curand.

- vremea ploioasa nu ne-a tinut in casa, dar ne-a stricat planul pentru concediu. Plimbare pe faleza.


Cum a fost la Festivalul International ?

Las pozele sa vorbeasca...

Italia

Coreea de Sud
sincron de evantaie

3. dansul vaduvei

Romania

Fiecare moment m-a incantat, s-a stat preponderent pe scaune. Am simtit emotia dansatorilor, am admirat gratia cu care parca pluteau fetele din "Tara diminetilor linistite". A fost un dans pe care l-am asemuit cu zgarierea unei table datorita muzicii, dar mi-a placut costumatia fetelor din Seul care bateau la tobe.
Sfarsitul festivalului a fost la inaltime, plin de viata, cu zvac, intens, a facut sa zguduie podeau la propriu. De la mic la mare!


- cine se trezeste tarziu mananca singur, dar are mintea odihnita si-si denumeste farfuria "ouva in bosco", adica oua in padure. Ciuperci cu unt si oua coapte cu cascaval. Rustic si bun!

- hrean gata ras din piata fara o baie de otet nu gasesti, sotului ii place acesta din Lidl. Simplu, cel cu smantana nu. 
Inghetata sugerata de Ela - Betty Blue Pecan Praline - ne-a placut tare mult, seamana cu cea de la Gelatelli Master of Taste Crunchy Almond. Da, mi-am luat inima in dinti, cu toate ca nu au declarat, cred ca e evident... Gelatelli a preluat acele inghetate vandute de Mcennedy.
Iaurt de baut cu lapte de capra, pentru dimineti... prea ca la tara. O gustare crocanta cu aroma de peste (alge), interesanta, mi-a adus-o dragul meu.

- negresa de post, startul l-a dat fratele meu mic, dupa ce l-a laudat bunica cu ce prajitura i-a facut Adita, s-a repetat si pe la fratele meu mare, unde am facut o parte din conserve, trebuia sa facem si noi acasa. Noi am pus si ghimbir, si scortisoara si putina cafea. Fara oua, fara lapte... dar buna nene!
Reteta in... retetar.

Gata, asta a fost tot, pentru altele nu am imagini, nu mai pomenesc.

xoxo

Comentarii

  1. Privind primul colaj, mi-am zis: Doamne, ce bine ca doar ce m-am ridicat de la masa! Dar... "sa stergeti tigaia de sos cu o bucata de paine proaspat scoasa din cuptor" - cu asta m-ai torturat! :))
    La noi se desfasoara un festival similar, denumit: Hora Mare! In acest an nu s-au aliniat planetele pentru a ajunge, dar in alti ani l-am apreciat!
    Hehee, mi-ai amintit de aceeasi "simbolica" defilare a navelor de Ziua Marinei, la Calarasi! Ai descris perfect evenimentul! Orasele noastre sunt infratite cumva? :)))
    Am facut si noi tranzactia la Gelatelli, chiar asta-seara ne-a adus Alex!
    Mmm, cand voi avea pofta de noi experimente culinare, voi mai trage cate-un ochi pe postarea ta! :D

    Pup, draga mea Miha! You're amazing but I think you know it!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit ca va avea acest impact insa am preferat sa redau atmosfera de la noi din casa. Am repetat de atunci reteta, fara ciuperci, cu pulpe dezosate si sotul s-a ocupat singurel. Lui nu-i place sa spele oale si tigai. :))
      Pai la ce mi-a povestit mama-soacra la defilarea din Constanta, chiar simbolica a fost, intr-un fel sunt! :)
      Multumesc, draga mea, multi pupici!

      Ștergere
  2. Lovely post, have a beautiful weekend dear! <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa postare,ce de bunatati ai facut acolo <3,si eu fac experimente de-astea,si adaptez retete :))).Inghetata de la Betty e si preferata mea,pupicei <3

    RăspundețiȘtergere
  4. ufff...ce de bunatati la tine aici, ma fac ca nu vad :))
    o sa caut inghetata aceea cu toate ca vara asta am incercat sa stau departe de aceasta "ispita" :))

    dansurile noastre populare pot fi chiar spectaculoase, am fost la un astfel de spectacol si am fost impresionata cu toate ca eu nu am talent la dans...mai mult de o hora simpla n-ai sa vezi la mine :))
    ma surprinde ca lumea a ramas pe scaune...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru dansat era loc langa, printre scaune era limitat si deranjant. Spectacolul a durat multe ore bune. :) Nici eu nu sunt experta, dar daca am partener cu experienta ma descurc bine. Doamne cat am mai dansat si in weekendul asta!

      Ștergere
  5. Toate postarile tale ma inspira!
    De fiecare data cand le lecturez ma simt ca la Master Chef, adica ma apuca o pofta de gatit... Yummy!
    Trebuie sa prepar ceva delicios astazi. Musai! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmm! Ce bunătăţi apetisante! Chiar mi s-a făcut poftă.

    Faine pozele de la festival. Momente de bucurie sufletească şi de reîntâlnire cu tradiţiile.

    Weekend frumos, Mihaela! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Woow! Ce frumos!
    Mi-a palcut la nebunie articolul, imagini frumaose si descrierea ta perfecta!
    Toate mancarurile arata absolut delicios!!
    Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. niste penne cu somon chiar ca ar fi minuate!

    RăspundețiȘtergere
  9. Un adevarat festival de arome si culori. Festival sau festin. Tocmai mi-am adus aminte ca e ora mesei...
    Pofta buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pui cu ciuperci la tigaie si acel sos plin de arome arata divin.
    Intotdeauna reusesti sa imi deschizi apetitul cu toate ca acum m-am inarmat si am langa mine cina.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi plac toate, si mancarea si spectacolul, dar nu stiu de ce omleta aceea galbuie imi face cel mai tare cu ochiul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce de bunatati si chiar acum inainte de masa sa vad aceste lucruri....nu este bine :))
    Ador festivalurile de acest gen si chiar ma bucur ca in ultima vreme in Cluj se organozeaza chiar foarte multe! Te pup si iti urez o zi si o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  13. Awesome photography, dear! You look good in those shades! xoxo

    RăspundețiȘtergere
  14. I love folklore festivals. It is great you were able to attend a folklore festival with 300 participants. That's really awesome. I really like the photos you shared of Romanian traditional dances and costumes. I see there were also some participants from Italy.

    You look lovely in that floral dress you have worn on that photo you showed us....and the food on your blog always look very yummy. There is nothing better than home cooked meals.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 300 participants in two days, unfortunately I've attended only the first. So wonderful!
      Ordered meals are something rare to us. Thank you.

      Ștergere
  15. mi-a placut foarte mult postarea cat si ideea de a prezenta festivalul

    RăspundețiȘtergere
  16. Vai, cate bunatati! Esti minunata! Pup, draga mea!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.